Spaarrente grote banken gaan richting nulpunt

Spaarders bij ING ontvangen sinds kort slechts 0,05 procent spaarrente. Uitwijken naar ABN Amro en Rabobank heeft weinig zin. Medio oktober voeren ze een renteverlaging door en bieden dan ook nog maar 0,05 procent. Hiermee komt de nul angstvallig dichtbij. Waar moet je wel zijn als spaarder?

Banken kunnen zelf goedkoop aan geld komen en hebben daardoor weinig interesse in jouw spaargeld. Dat was ook de afgelopen tijd te merken. Triodos Bank bereikte als eerste het nulpunt door op haar internetsparen geen spaarrente meer te verstrekken. Helemaal niets. De grote banken zitten er nog maar net boven.

Spaarbanken met de hoogste spaarrente

Gelukkig zijn er nog spaarbanken die iets meer te bieden hebben. Op dit moment is Anadolubank koploper met 0,50 procent. De volgende aanbieders zitten daar net onder:

Depositogarantiestelsel

Alle genoemde aanbieder hebben een bankvergunning en vallen onder het depositogarantiestelsel. Mocht de bank failliet gaan, krijg jij jouw spaargeld terug uit de garantiepot. Wel geldt een maximum van 100.000 euro per spaarder per bank.

Heb je meer spaargeld dan de gegarandeerde 100.000 euro? Uit veiligheidsoverwegingen kun je het dan verdelen over banken met een verschillende moedermaatschappij.

Alternatieven voor sparen

Het is duidelijk, rijk worden van sparen zit er momenteel niet in. Voor de korte termijn is de kans klein dat daar verandering in komt. Je kunt jouw spaargeld ook op een andere manier investeren, enkele voorbeelden:

·         Je hypotheek versneld aflossen

·         Je hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten

·         Een deel van het geld beleggen, bijvoorbeeld in een aandelenfonds

·         Investeren in een vakantiehuisje

Ben jij die lage spaarrente ook zat en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om je hypotheeklasten te verlagen? Graag kijken we met je naar de mogelijkheden in jouw situatie. Geef het aan via het onderstaande formulier en je hoort snel van ons.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

HGN maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie